2nd Kids Rugby Fest

2nd KIDS RUGBY FEST ZENICA – 18.05.2019. godine
Kratki Izvještaj
Jučerašnji dan na Kamberovića polju obilježilo je održavanje 2nd Kids Rugby Festivala na kojem su učestvovale ekipe iz Italije, Hrvatske, Srbije i Bosne i Hercegovine, njih ukupno 10. Mladi ragbijaši takmičili su se u 5 kategorija (U6, U8, U10, U12 i U14). Ukupno je odigrano 68 susreta u svim kategorijama sa ukpnim brojem 30 timova. U svim kategorijama ostvareni su zavidni rezultati a naši mladi ragbijaši pokazali su veoma dobro i zavidno znanje poznavanja igre. Ovaj ragbi festival započeo je svečanim otvaranjem gdje su se prisutnim obratili nj.e. Matthew Fields (ambasador Velike Britanije u BiH), gdin Carlo Marcotulli (u ime Ambasade Italije u BiH) a svečano je turnir otvorio gdin Fuad Kasumović gradonačelnik Grada Zenice. Iako je rezultat i poredak bio u drugom planu a razvoj ragbija, stvaranje prijateljstava, promocija bavljenja fizičkim aktivnostima u prvome moramo ipak napomenuti neke rezultate. Po kategorijama ostvareni su slijedeći rezultati: 
U6 – 1. mjesto Ragbi klub Čelik 
U8 – 1. mjesto Ragbi klub Čelik 
U10 – 1. mjesto su podijelili Ragbi klub Čelik i Ragbi klub Makarska Rivijera
U12 – 1. mjesto Codroipo Italija, 
U14 – 1. mjesto RgK Čelik 
Iskreno hvala svim sugrađanima koji su podržali održavanje ove manifestacije, kao i nadležnim strukturama te prijateljima i simpatizerima kluba. 

 


Veliko hvala ide našim volonterima koji su tokom pripremnim dana pružili veliku podršku Ragbi klubu Čelik u organizaciji ovog događaja. 
Pored same promocije bavljenja sportom kao što je ragbi i fer i korektnog natjecanja ujedno je rađena i promocija bavljenja sportom u sklopu projekta U formi sam, A Ti? kojeg implementira Ragbi klub Čelik.