3. Kolo Dalmatinskog prvenstva za mlade

Proteklog vikenda tačnije 11.11.2018. godine odigrano je 3. Kolo Dalmatinskog prvenstva za mlade u ragbiju na kojem su nastupili: 
1. Ragbi klub Čelik
2. Ragbi klub Nada – Split
3. Ragbi klub Sinj . – Sinj
4. Ragbi klub Brač – Brač
5. Ragbi klub Invictus – Dubrovnik 
6. Ragbi klub Makarska rivijera koji je ujedno bio i domaćin na ovome turniru.

Ragbi klub Čelik je nastupio sa 54 takmičara na ovome turniru u 4 kategorije (U6, U8, U10 i U12). U velikom broju utakmica koje su odigrane u svim kategorijama ostvareni su izvanredni rezultati i prikazan napredak rada Ragbi škole Ragbi kluba Čelik. U katerogiji U6 koja je revijalnog karaktera Ragbi klub Čelik osvojio je 3. mjeste. Kategorija U8 je osvojila 1. mjesto. Ekipa Raagbi kluba Čelik u kategoriji U10 osvojila je 4 mjesto ali je ostvarila uspjeh jer je igrač kategorije U10 Erik Zovko proglašen najboljim igračem/obaračem u kategoriji igrača U10 na ovome turniru. Ekipa U12 koja je nastupila u izuzetno ozibljnoj konkurenciji osvojila je visoko 2. mjesto. Ovo je ujedno bio i treći turnir u sklopu Dalmatinskog prvenstva za mlade u ragbiju u kojem Ragbi klub Čelik učestvuje. Završni turnir prvenstva biti će odigran 01.12.2018. godine u Dubrovniku u organizaciji Ragbi kluba Invictus. U sklopu ovog turnira nastupilo je preko 250 igrača/igračica ragbija u svim gore pomenutim kategorijama što je pokazatelj svijetle budućnosti ragbija u regionu. Ovim putem želimo iskazati iskrene čestitke Ragbi klubu Makarska Rivijera na izuzetno dobro organiziranom turniru i želimo im puno sreće i uspjeha u daljem radu jer je turnir ujedno bio i ceremonija obilježavanja 50 godina ragbija u Makarskoj. 
Ovim putem pozivamo sve dječake i djevojčice da se pridruže našem sportskom kolektivu i okušaju se u ragbiju. Ragbi škola Ragbi kluba Čelik radi potpuno besplatno.