Gostovanja mladih selekcija Ragbi škole Ragbi kluba Čelik

Protekli vikend nije bio uspješan samo za naše seniore nego i za naše mlade ragbijaše. 
Selekcije U6, U8, U10 i U12 gostovale su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Makarska a uz učešće Ragbi kluba Sinj, Ragbi klub Invictus iz Dubrovnika, Ragbi klub Nada iz Splita  kao i Ragbi klub Brač. Naši mladi ragbijaši ispunili su očekivanja svojih trenera a  najvažniji je onaj da su uživali u ragbiju kao sportu i pokazali zavidno znanje u rukovanju jajastom loptom. Iako je rezultat u ovim uzrasnim kategorijama u drugome planu jer program Get into Rugby je ključan za omasovljenje ovog sporta i upoznavanje novih prijatelja i uživanja u ovoj igri. Idući turnir se igra u Sinju u organizaciji Ragbi kluba Sinj gdje će naši mališani svakako učestvovati. 

 

 Malo starija selekcija U14 učestvovala je na posljednjem turniru u organizaciji Ragbi Saveza Srbije za uzraste pjetlića i pionira a koji je organizirao Ragbi klub Starčevo. Naši mladi igrači pokazal

 

i su također veliko znanje i umijeće ali u finalnoj utakmici sportska sreća je bila naklonjenija našim sportskim prijateljima iz Ragbi kluba Rad. Ragbi klub Čelik je učestvovao na svim turnirima u organizaciji Ragbi saveza Srbije za ove uzrasne kategorije i ovim putem im čestitamo na organizaciji i uspješnosti turnira tokom ove godine. Ključni efekat i rezultata učešća na ovim turnirima je razmjena iskustava i sticanje novih prijateljstva što nam je i bio cilj. 

Nakon učešća na turniru u Sinju naši mladi ragbijaši završavaju sa takmičarkim periodom i nastavljaju sa pripremama za bogato proljeće 2020. i organizaciju našeg 3rd Kids Rugby Fest-a.