KOMPANIJA EASTERN MINING NOVI SPONZOR RAGBI KLUBA ČELIK

Kompanija Eastern Mining d.o.o. slijedeći svoju filozofiju društveno odgovornog poslovanja, podržala je rad Ragbi kluba Čelik Zenica. Saradnja je ozvaničena ove sedmice kupovinom nove garniture klupskih dresova, a nastavit će se i u narednom periodu kroz podršku drugim operativnim aktivnostima kluba.

Generalni sekretar Ragbi kluba Čelik, Mirza Oruč, istakao je da cijeli kolektiv djeluje na volonterskoj bazi i da ova podrška zbog toga znači mnogo ne samo za Klub već i sa lokalnu zajednicu. “Pored dresova koji su već u klubu, trenutno radimo i na nabavci specifične sportske opreme koja će umnogome povećati kvalitet naših treninga i utakmica. Osim toga, novac ćemo iskoristiti i za druge operativne troškove kao što je organizacija utakmica“, kazao je Oruč. Posebno se zahvalio Paulu Croninu, izvršnom direktoru britanske kompanije Adriatic Metals u čijem se vlasništvu nalazi Eastern Mining, čija je strast za ragbijem rezultirala ovom konkretnom podrškom.

Podrška sportskim kolektivama jedan je od najboljih načina za doprinos lokalnoj zajednici. Naše sponzorstvo je zapravo podstrek sjajnim mladim entuzijastima koji marljivim radom i predanim odnosom na najbolji način predstavljaju svoj grad i klub“, naglasio je generalni direktor kompanije Eastern Mining, Miloš Bošnjaković te dodao da je ovo samo jedan od projekata iz lokalne zajednice koje kompanija podržava.

Eastern Mining d.o.o. bosanskohercegovačka je istraživačko-razvojna kompanija u vlasništvu kompanije Adriatic Metals iz Velike Britanije. Primarni cilj kompanije fokusiran je na istraživanje i eksploataciju mineralnih resursa na prostoru općine Vareš. Fokus aktivnosti u 2020. godini bit će daljnja geološka istraživanja, kako na postojećem koncesionom prostoru tako i na širem regionalnom području, a sve u cilju povećanja potvrđenih rezervi rude i produženju životnog vijeka novog rudnika. Prema trenutnom planu, otvaranje rudnika i početak proizvodnje planiran je 2022. godine.