Pomaathios 2019 – Bourg en Bresse, Francuska.

Turniru ne kome je učestvovalo više od 2000 igraca. 
Ragbi škola ragbi kluba Čelik nastupila je sa tri kategorije U10, U12 i U14 sa ukupnim brojem od 51-og igraca u ovim kategorijama. 
Rezultati koji su ostvareni su više nego zadovoljavajući kada se uzme u obzir činjenica da je ovo prvi nastup na jednom od turnira u Francuskoj. Nakon grupne faze odigranih utakmica u subotu u jutarnjim satima i utakmica za plasman u poslijepodnevnim utakmicama selekcija U10 ostvarila je visoko 1. Mjesto u ovoj kategoriji u ukupnom broju preko 30 ekipa.
Selekcija U12 plasirala se u ukupnom plasmanu između 10. i 12. mjesta dok je selekcija U14 ostvarila izuzetno visoko 7. mjesto u također jakoj konkurenciji preko 30 klubova. 
Ragbi klub Čelik dobio je i specijalno priznanje za Fair play (prelazni pehar) za igru i nastup na ovome turniru. 
Dokaz dobrog rada i napretka u ragbi školi Ragbi kluba Čelik je i proglašenje Amile Bošnjak za najbolju igračicu na turniru.  Vise slika mozete pogledati na linku
Ovo je izuzetno važan i uspješan vikend jer su i naši seniori ostvarili pobjedu na drugom državnom turniru u ragbiju 7 koji je organiziran posredstvom Ragbi Saveza Bosne i Hercegovine.
Ovaj uspije ne bi bio moguć ni bez naših domaćina Goran JurisicSuzana Jurisic-MaricMandic Dzoni, Kenan Mutapčić,  Jasmin Deljkic DeljaElvir HamulicAdis TopalovicZeid StankovicAdamir StankovicArmin Vehabovic, Nasir Vehabović kao i svi drugi koji stoje iza ovog uspješnog tima.