Rugby Youth Tournament Heusenstamm Njemačka

Svaka lijepa priča ima interesantan početak, pa tako i naša… koja počinje sa putovanjem od 2600 km u četiri dana. Kategorije U10, U12 i U14 su u periodu od 21-23.09.2018. boravili u njemačkom gradiću Heusenstamm nadomak Fankfurta. Turnir koji je održan u organizaciji Rugby Klub Heusenstamm za kategorije koje su gore navedene. Ragbi klub Čelik učestvovao je sa 3 kategoeije u sklopu kojih je 50 dječaka i djevojčica iz Ragbi kluba Čelik imalo priliku da razmjeni ragbi vještine i znanja sa svojim kolegama iz drugih Europskih zemalja. Na ovome turniru učestvovalo je 36 ekipa iz 5 Evropskih zemalja. Kako je turnir odmicao naši “nališani” su bivali sve bolji i na sportskom terenu pokazali zalaganje, trud, fair play i upornost na kojoj bi im mnogi pozavidili. 
Ovim putem moramo napomenuti da je izuzetno važno znati da se put realiziralo uz pomoć naših sponzora kojim se ovim putem zahvaljujemo. Iako je našem klubu rezultat bio u drugom planu koliko je bilo učestvovanje na jednoj ovakvoj smotri naši najmlađi igrači su zaista dali svoj maksimum tokom odigravanja utakmica. 
Ovo je izvanredan uvod u 2. Kids Rugby Fest koji je planiran za 19.05.2019. godine. 
U sklopu ovog albuma pogledajte atmosferu na ovome turniru. 
Ovim putem se moramo zahvaliti našim ragbi prijateljima koje smo sreli na ovome turniru a koji su na najbolji mogući način se potrudili da našoj djeci boravak bude ugodniji.

Kompletan album možete vidjeti na linku: