Škola ragbija u dvije osnovne škole u Zenici

U cilju popularizacije ragbija u našeg gradu ovog proljeća će Ragbi klub Čelik Zenica uz veliku podršku Ragbi Saveza BiH pokrenuti školu ragbija u dvije osnovne škole u Zenici.Sa školom ragbija krećemo 24.2.2015 u OŠ Vladimir Nazor i OŠ Meša Selimović. Treninzi za učenike ove dvije škole će biti održavani UTORKOM I ČETVRKOM U 13:00 U SALI OŠ Meša Selimović.

Naravno ako bude zainteresiranosti školu ragbija ćemo pokrenuti i u drugim školama, do tada trenizima mogu prisustvovati i učenici drugih osnovnih škola koji pokažu zainteresiranost za ragbi.

Želimo napomenuti da će škole ragbija pod pokroviteljstvom Ragbi Saveza BiH biti pokrenute i u drugim gradovima širom BiH. Tako će škole ragbija biti organizirane u:
Tešnju (RK TRK), Tomislavgradu (RK TOMISLAV), Mostaru (RK HERCEG), Derventi (RK GLADIJATORI) i Sarajevu (RK SARAJEVO i PŽRK SARAJEVO).
Ideja Ragbi Saveza BiH je da po okončanju ragbi škola oraganizira turnire ragbi škola. Termini i mjesta održavanja ovih turnira biti će nakandno određeni.
Koristimo priliku da pozovemo sve dječake i djevojčice od 10 do 14 godina da nam se pridruže u školi ragbija RK Čelik Zenica. Kod nas nema upisnina, članarina niti bilo kakvih drugih nakanada.

Prvi trening je u utorak 24.2.2015 u 13:00 u sali OŠ Meša Selimović Treninge će voditi licencirani IRB trener POJSKIĆ EDIN.

Više o ŠKOLI RAGBIJA možete naći na našoj FB stranici RagbiKlubCelikZenica. Za sve dodatne informacije, pitanja u vezi ŠKOLE RAGBIJA budite slobodni da nas kontaktirate preko FB ili direktno trenera Edina na telefon broj +387 62 45 64 85